ขนมเลย์

ขนมเลย์ มันฝรั่งพืชอาหารที่มีต้นกำเนิดจากต่างประเทศแถบฝั่งตะวันตก  ได้เข้ามาเป็นส่วนหนึ่งของวัฒนธรรมารกินอาหารของคนไทยโดยไม่รู้ตัว ในช่วงหลายสิบปีที่ผ่านมามันฝรั่งได้กลายเป็นพืชเศรษฐกิจประจำประเทศ เป็นที่ต้องการของตลาดและเป็นที่นิยมของผู้บริโภคอย่างต่อเนื่อง โดยเฉพาะอุตสาหกรรมผลิตขนมขบเคี้ยวที่มีฐานการผลิตในไทยที่มีความต้องการมันฝรั่งจำนวนมากสร้างรายได้ให้กับเกษตรกรไทยกว่า 10,000 ครัวเรือน และสร้างรายได้หมุนเวียนในประเทศกว่า 1,270 ล้านบาทต่อปี

แม้ประเทศไทยจะไม่ได้รับประทานมันฝรั่งเป็นอาหารมื้อหลักอย่างข้าวก็ตาม แต่พบว่ามันฝรั่งที่ใช้ในการบริโภคหรือใช้เป็นวัตถุดิบในการผลิตอาหารยังไม่เพียงพอต่อความต้องการของผู้บริโภค ถึงประเทศไทยจะมีการเพาะปลูกมันฝรั่งมาอย่างต่อเนื่องและยาวนานแล้วก็ตาม โดยเฉลี่ยคนไทยต้องการบริโภคมันมันฝรั่งราวๆ 468 กรัมต่อปี และมีทิศทางความต้องการจะเพิ่มขึ้นอีกเรื่อยๆ

ธรรมชาติของมันฝรั่งจะเติบโตได้ดีเมื่อมีสภาพอากาศหนาวเย็น ซึ่งประเทศไทยสามารถปลูกได้ฤดูเดียว และถึงแม้จะมีการเร่งการผลิตให้มีผลผลิตจำนวนมากเพียงพอในแต่ละปี ก็ไม่สามารถทำได้ง่ายๆ เพราะอายุการเก็บรักษาคุณของมันฝรั่งมีค่อนข้างน้อย หากเก็บไว้นานเกินคุณภาพจะลดลงเรื่อยๆ จนไม่สามารถนำมาผลิตผลิตภัณฑ์ของเลย์ตามมาตรฐานได้ 

ขนมเลย์

Leys, potato chips, food plants that have foreign origin in the west coast. Came to be a part of the culture of eating food in Thailand without knowing it In the past decades, potatoes have become a national economic crop. It is in demand from the market and is consistently popular with consumers. Especially the snack food industry that has a production base in Thailand that needs a lot of potatoes, generating income for Thai farmers over 10,000 households and generating revolving income in the country over 1,270 million baht per year

Although Thailand does not eat potatoes as a main meal like rice But found that potatoes used for consumption or as raw materials for food production are not enough to meet the needs of consumers Although Thailand has been cultivating potatoes continuously and for a long time, On average, Thai people want to consume potato chips around 468 grams per year and there is a trend of increasing demand.

The nature of the potato will grow well when there is cold weather. Which Thailand can only grow in one season And even though production has been accelerated to produce sufficient amounts of produce each year Was not able to do easily Because your shelf life of potatoes is quite small If stored for too long, the quality will gradually decrease. Until unable to produce standard Lay products

ขอบคุณเนื้อหาจาก :  Google

ติดตามเนื้อหาเพิ่มเติมได้ : ที่นี่

ใส่ความเห็น

อีเมลของคุณจะไม่แสดงให้คนอื่นเห็น ช่องข้อมูลจำเป็นถูกทำเครื่องหมาย *